Pšeničné otruby se získávají při zpracování pšenice a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Vyzkoušejte v...
Ovesné otruby se získávají při zpracování ovsa a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk vaření. Výborně chutnají v...
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí...
Klasické kroupy v biokvalitě. Ječmen má skvělé výživové vlastnosti - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na...
Oves je jedna z nejznámějších a také jedna z nejvíce nutričně hodnotných obilovin. Mezi její skvělé vlastnosti patří vysoký obsah rozpustné a nerozpustné vlákniny, vyšší obsah...
Pšenice je obilovina bohatá na vlákninu a bílkoviny (z nich především lepek). To jí předurčuje skvělé pekařské vlastnosti - lepek ovlivňuje kynutí těst, jejich pružnost a dodává...
Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým...
Čirok je ceněn pro své výtečné výživové vlastnosti jako je vysoký obsah bílkovin, vlákniny, nízký glykemický index, obsah minerálních látek a vitamínů skupiny B. Dalším...
Jáhly jsou vlastně loupané proso seté a jsou úžasným všestranným pokrmem. Ať jako příloha (třeba k rajské omáčce), zavářka do polévky, jako kaše (přidáme více vody), základ...
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek,...
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací